Pieter Aafjes

Pieter Aafjes

Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes is een muziekvereniging uit Culemborg. Pieter Aafjes is opgericht in 1888 en vierde in 2013 haar 125-jarig bestaan. Pieter Aafjes is daarmee met trots één van de oudste verenigingen van Culemborg en speelt al decennia lang een belangrijke rol in de Culemborgse samenleving. De vereniging heeft bijna 200 muzikanten, die spelen in drie verschillende orkesten.

Het Groot Orkest van onze vereniging behoort tot de absolute top van de amateurmuziek in Nederland, wat ondermeer is te danken aan de jaren van bezielende leiding van haar oud-dirigent Heinz Friesen. Heinz Friesen is een van de beste dirigenten die Nederland kent en gekend heeft in de symfonische blaasmuziek. Hij heeft het Groot Orkest ook ‘groot’ gemaakt, zoals blijkt uit wat dit orkest vandaag de dag ten gehore brengt.

Sinds 2017 staat het Groot Orkest onder leiding van Arjan Gaasbeek, een waardig opvolger die de naam van het orkest zeker groot zal houden. Onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek leverde onze deelname aan het concours in november 2017 een score op van maar liefst 92 punten (van de 100). Goed voor een eerste prijs met onderscheiding van de jury. Naast het Groot Orkest beschikt de vereniging over een jong, enthousiast en getalenteerd Middenorkest, waarin circa 70 leden meespelen onder leiding van Arjan Gaasbeek. Tot slot heeft Pieter Aafjes een Opstaporkest waar de beginnende muzikanten kennis kunnen maken met de blaasmuziek en het plezier dat muziek maken met zich meebrengt. Het Opstaporkest staat onder leiding van Jonie Pijpers.

Het bestuur bestaat uit:
- Rob van Tuil (voorzitter)
- Lianne Zondag (secretaris)
- Ruud Vermeulen (penningmeester)
- Michel Franssen
- Christel van Romunde
- Femke Stokking

klik hier voor meer algemene informatie over lidmaatschap.