Arjan Gaasbeek nieuwe dirigent Pieter Aafjes

Arjan Gaasbeek nieuwe dirigent Pieter Aafjes

zaterdag 31-12-2016

Arjan Gaasbeek
De jonge en getalenteerde Arjan Gaasbeek is de nieuwe dirigent van het groot orkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes. Na een bijzondere samenwerking van ruim veertig jaar neemt Heinz Friesen afscheid en maakt plaats voor een nieuwe generatie. Arjan zal het orkest leiden op weg naar het concours van november 2017. Deze muziekwedstrijd is hét evenement in de harmoniewereld, waar ook Pieter Aafjes iedere paar jaar weer naartoe leeft.

Arjan Gaasbeek is al sinds zijn jeugd verbonden aan Pieter Aafjes: op zijn achtste begon hij er met klarinetles en bleek al snel erg getalenteerd. Later behaalde hij zijn diploma aan het conservatorium op klarinet, maar ging steeds meer dirigeren. Hij leidt al jaren diverse orkesten, waaronder het Middenorkest van Pieter Aafjes, Harmonieorkest Vleuten en Zomerorkest Nederland. Arjan is een gedreven dirigent en heeft al diverse succesvolle concerten en concoursen beleefd met zijn orkesten. In mei rondt hij zijn mastereindexamen directie af.

Eerder was Arjan als tweede dirigent verbonden aan de harmonie, maar het concours in 2017 is zijn eerste project als chef. Tot die tijd staan verschillende mooie concerten met hem op de planning, waaronder de Visscher Winterconcerten op 11 en 12 februari.