Echte trouw: 12,5, 55 of 70 jaar lid van Pieter Aafjes

Echte trouw: 12,5, 55 of 70 jaar lid van Pieter Aafjes

zaterdag 05-11-2016

Zaterdag 5 november tijdens de jaarlijkse feestavond heeft voorzitter Rob van Tuil een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet.
Vier leden ontvingen de zilveren verenigingsspeld voor hun 12½-jarig lidmaatschap: Kim van den Heuvel (dwarsfluit), Marnix van den Berg (klarinet), Trudie Rasing (klarinet) en Marianne Stam (hoorn). De zilveren verenigingsspeld met oorkonde was voor Jolanda de Koff , al 25 jaar lid. Zij is soloklarinettist en concertmeester van het Groot Orkest.


Alle jubilarissen


Het bijzondere aan Pieter Aafjes is dat sommige leden hun leven lang trouw blijven aan de vereniging. Zo werden drie leden voor hun 55-jarig lidmaatschap door de voorzitter toegesproken voor hun verdiensten binnen de vereniging. Dit waren het 87-jarige erelid Jo Vermeulen (oud-tamboer), die zich altijd enorm heeft ingezet. Daarnaast Bert Smit, ook oud-tamboer en nog steeds euphoniumspeler in het Groot Orkest. Ook Mari Woerdenbach (klarinet) werd gehuldigd, die 25 jaar voorzitter is geweest en nu erevoorzitter is. Hij zet zich nog steeds op allerlei wijzen in voor de vereniging. Ook erelid Wim Siben werd deze avond gehuldigd voor zijn 70-jarig lidmaatschap. Wim speelde vroeger trombone en euphonium en samen met zijn vrouw Lenie beheerde hij de bar van Pieter Aafjes.

Na alle lovende woorden van voorzitter Rob van Tuil voor de jubilarissen werd tot slot Cor van Stijn naar voren geroepen. Geen lid van de vereniging, maar wel iemand die zich jaren lang heeft ingezet voor de vereniging als voorzitter van Stichting Vrienden van Pieter Aafjes, tijdens rommelmarkten en bij de realisatie van de aankoop van het verenigingsgebouw enkele jaren geleden. Daarnaast is hij voor de klusploeg die het gebouw nu verbouwt de ‘tompoezenman’, want iedere vrijdag zorgt Cor voor een tompouce van Verhallen bij de koffie. Voor al zijn verdiensten werd hij deze avond benoemd tot Lid van Verdiensten.

Na het officiële gedeelte kon er door de leden van Pieter Aafjes gefeest worden tot in de kleine uurtjes. Volgens velen zijn de repetities ook iedere week een feest, maar toch een stuk serieuzer: er moet de komende tijd weer hard gerepeteerd worden voor het kerstconcert op zaterdag 10 december.