Het vernieuwde kerstconcert 2016

Het vernieuwde kerstconcert 2016

zaterdag 12-11-2016

Het traditionele Kerstconcert van het Groot Orkest van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes vindt dit jaar plaats op 10 december in de Nederlands Hervormde Kerk. Het concert zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. Zo zal dirigent Heinz Friesen niet op de bok staan. Na meer dan 41 jaar als dirigent van het Groot Orkest van Pieter Aafjes, heeft de 83 jarige maestro aangegeven te stoppen. Hij heeft in Culemborg een fantastische tijd gehad en mede dankzij hem zijn er grote successen behaald door het orkest, bijvoorbeeld tijdens concoursen, het orkest werd twee keer landskampioen. Ook heeft Heinz het orkest op de kaart gezet als een fantastisch symfonisch blaasorkest bekend in zowel Culemborg als tot ver daarbuiten. Mede op het voorstel van Heinz, zal Arjan Gaasbeek vanaf 1 januari 2017 de dirigeerstok overnemen. Het kerstconcert wordt dit jaar gedirigeerd door Geert Schrijvers, hij verving Friesen een aantal jaren geleden ook op het Kerstconcert in 2008.
Verhalenverteller Eric Borrias
Een andere grote verandering voor het kerstconcert is dat er na 25 jaar een einde gekomen aan de samenwerking tussen vrouwenkoor OtherWise en de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes. Beide verenigingen vonden het tijd om na 25 jaar ieder zijns weegs te gaan. De sponsors Rabobank en van Noord accountants blijven ondanks deze verandering ook dit jaar het traditionele Kerstconcert sponsoren, om zo de entree prijs zo laag mogelijk te houden.

Ondanks de veranderingen, zal het kerstconcert van 2016 weer een geweldig concert worden. Zo staat o.a. de finale uit de Orgel Symphony van Saint Saens op het programma om dit te realiseren is een speciale orgelpartij geschreven voor het grote orgel in de kerk. Maar er gaat deze avond nog veel meer gebeuren, zo zal de film muziek van de Disney Kerstfilm “A Christmas Carol” ten gehore worden gebracht. Niet alleen de muziek wordt gespeeld, verhalen verteller Eric Borrias zal u meenemen in zijn verhaal over de oude en verbitterde vrek Scrooge. Al met al een avond vol muziek, vertelling en andere verrassingen. Nog steeds kan men zeggen: de kerst in Culemborg begint met het Kerstconcert van Pieter Aafjes.

Kaarten voor dit concert zijn vanaf 1 december bij de Rabobank, Boekhandel Thomey en Verstegen te Culemborg en via de website.
Klik hier voor kaarten.