Hoor de Gelderlandfabriek: een hele belevenis

Hoor de Gelderlandfabriek: een hele belevenis

zondag 25-06-2017

Zaterdagavond 24 juni heeft het publiek van het Middenorkest van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes een bijzonder concert beleefd in de Gelderlandfabriek.
Bijzonder omdat tijdens dit concert Rosalie Althuis cumlaude voor haar D-examen op dwarsfluit slaagde met een prachtig solo in ‘Rhapsody for flute’.
Maar het concert was ook bijzonder vanwege de samenwerking met de organisatie en vrijwilligers van LekArt en de Gelderlandfabriek waardoor het publiek meegenomen werd in een beleving van de historie van de Gelderlandfabriek. De ruim 130 toeschouwers genoten tijdens de orkeststukken van mooie beelden van de fabriek zelf en de locatie aan het spoor, beelden gemaakt door fotoclub Lek en Licht; ze kregen lekkere geurige tapas geserveerd, en zagen opeens de tamboer maitre van Pieter Aafjes van weleer ten tonele verschijnen.
De leden van het orkest namen het publiek ook letterlijk mee de fabriek in, waar in de diverse ruimtes geblazen, gezongen, uitgeprobeerd en getrommeld werd. Alles om de zintuigen te prikkelen en de muziek, die speciaal door dirigent Arjan Gaasbeek op dit thema was uitgekozen, én locatie ten volle te beleven.
Mede door de steun van het Cultuurfonds Culemborg en de vele vrijwilligers was ‘Hoor de Gelderlandfabriek’ zeker geen gewoon concert, maar een bijzondere belevenis.