Nieuws

Nieuws

zondag 17-06-2018

Dit jaar een speciale editie van het Midzomernacht festival!
Op vrijdag 29 juni verzorgt KSM Concordia een feestelijk concert, met medewerking van Pipeband Pegasus, Sweet Blossom Orchestra en zanger Matheüs.

Zaterdag 30 juni verzorgt Pieter Aafjes een concert met verhalenverteller Eric Borrias, zangeres Melissa Janssen en zanger Jason Bouwman. Wat een heerlijk feestweekend in Culemborg! Entree is gratis!!
Midzomernacht 2018

vrijdag 18-05-2018

Een mooi programma van 2 mooie orkesten. De Harmonie Koningin Wilhelmina Wamel staat sinds 1997 onder leiding van Willem van Zee. En die avond staat Pieter Aafjes onder leiding van haar eigen dirigent Arjan Gaasbeek.

Het concert is zaterdag 9 juni 20.00 in De Kreek in Kerkdriel.
Adres:
Multifunctioneel Centrum - De Kreek
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel

donderdag 17-05-2018

Ook dit jaar is er weer een Oranje Fonds collecte, maar dit jaar komen we niet alleen langs de deur maar kun je ook digitaal doneren! De collecte langs de deur is van 22 t/m 26 mei, en de digitale collecte loopt tot 1 juni. Wil je ons digitaal ondersteunen klik dan op de link hier onder.
Pieter Aafjes pagina Oranje Fonds

zondag 25-02-2018

Wil je ook meespelen in ons Groot Orkest? We zijn (eigenlijk altijd wel!) op zoek naar muzikanten, vooral voor deze instrumenten:

Klarinet 1, 2 en 3
Trombone
Slagwerk
Alt sax
2e fagot

Heb je interesse of vragen dat kan altijd via het: contactformulier.

maandag 15-01-2018

De Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en Visscher Autogroep nodigen u graag uit voor het 4e Visscher Winterconcert. Dit concert, met deelname van alle orkesten van Pieter Aafjes, zal worden gehouden op zaterdagavond 17 februari en vanwege het grote succes vorig jaar ook op zondagmiddag 18 februari.

maandag 11-12-2017

Zaterdag 9 december gaf de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes met dirigent Arjan Gaasbeek voor een volle kerk het 27e kerstconcert. Jurriën van der Veer mocht een concert vol afwisseling en muzikale hoogte punten presenteren.
Kerstconcert 2017
Dit jaar was er een speciale gast, zandtekenaar Monique Groffen. Op magische wijze liet zij de tekeningen in zand verschijnen o.a. tijdens het stuk El Arca de Noé. Met dit werk behaalde Pieter Aafjes op het concours 90 punten. Dit uit tien delen bestaande stuk werd ook deze avond weer op indrukwekkende wijze uitgevoerd door het orkest. Met mooie solo’s, grootse tutti passages en een overweldigend slot waar dirigent Arjan Gaasbeek weer alle registers opentrok. Visueel werd het verhaal van de Ark door Monique Groffen fantastisch in beeld gebracht, voor dit stuk met zandtekenaar een première.

vrijdag 01-12-2017

Het jaarlijkse kerstconcert is vertrouwd en vernieuwend! Met ons eigen Groot Orkest, vertrouwde kwaliteit, vernieuwende samenwerking! Onze gast is De Zandtekenaar Monique Groffen, die een aantal stukken op magische wijze tot leven zal brengen.
We spelen (oa. onze concours) muziek van Navarro, Khachaturian, Wagner en Piazolla.
Aanvang 20u, zaal open 19u, kaarten via de link hieronder.
Klik hier voor kaarten

donderdag 09-11-2017

Donderdag 9 november werden tijdens de generale repetitie voor het concours door voorzitter Rob van Tuil twee leden uit het orkest gehaald. Hun wachtte een bijzondere en geheel onverwachte verrassing. Deze twee leden werden door de voorzitter in het zonnetje gezet voor hun jubileum. Bastiaan Peek ontving voor zijn 25 jarig lidmaatschap de zilveren verenigingsspeld. Bastiaan speelt bij Pieter Aafjes de blaasbas sinds 1 oktober 1992, daarnaast is hij bassist bij de Koninklijke Militaire Kapel.
Leo Woerdenbach werd lid van Pieter Aafjes op 8 juli 1967. Zoals de voorzitter van Tuil zei: “Jij werd lid toen ik net geboren was”. Leo begon bij Pieter Aafjes als trompettist, daarna nam hij de stap naar de bastrombone en vervolgens trad hij in de voetsporen van zijn vader Antoon Woerdenbach en staat hij aan de contrabas. Hij kreeg voor zijn 50 jarig lidmaatschap de gouden verenigingsspeld met krans opgespeld. De voorzitter hoopte dat ze beiden nog lang hun partijtje blijven spelen bij Pieter Aafjes. Natuurlijk waren er ook bloemen voor beide jubilarissen en werd door het orkest het Lang Zullen Ze Leven ingezet.

vrijdag 29-09-2017

Zondagavond 22 oktober sluiten twee orkesten van de koninklijke Harmonie Pieter Aafjes, te weten het Opstaporkest en het Middenorkest, de herfstvakantie af met een gezamenlijk concert. De beide orkesten zijn te beluisteren in d’ Oude School aan de Goilberdingerstraat die voor de gelegenheid in herfstsfeer is gehuld. Het gebouw wordt momenteel enkele vakkundige leden van Pieter Aafjes zelf gerestaureerd en concertgangers krijgen dus een alvast een preview van hoe dit toekomstige huis van de blaasmuziek eruit zal gaan zien. De avond begint met het opstaporkest dat bestaat uit muzikanten die voor het eerst de vleugels uitslaan in een orkest. Onder leiding van dirigente Jonie Pijpers spelen zij een aantal stukken die de herfstsfeer verbeelden. Na de pauze vervolgt het Middenorkest de muzikale avond onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek. Dit orkest, dat zich richt op talentontwikkeling en speelplezier, trakteert het publiek op een leuke mix van lichte muziek, swing en klassieke stukken. Rond half tien is de muzikale avond afgelopen en de bar geopend.

zondag 10-09-2017

Zit je in groep 7 of 8, of al in de brugklas? Dan kun je gratis in het Schoolorkest meespelen:
Doe jij mee met het Schoolorkest, dan krijg je van de week van 23 oktober tot en met de week van 13 april gratis 22 wekelijkse instructielessen op een instrument. Naast muziekles op je instrument krijg je vanaf 8 januari 18 gratis orkestlessen en sluiten we het jaar af met een groot slotconcert op 31 mei.
Je wordt ingedeeld in 1 van de 4 orkesten waarvoor je voorkeur aangeven op het inschrijfformulier.
De orkesten repeteren op 4 verschillende dagen op 4 verschillende locaties

Meld je aan via de website: http://www.culemborgseschoolorkesten.nl

Pagina's