Nieuws

Nieuws

zondag 25-06-2017

Zaterdagavond 24 juni heeft het publiek van het Middenorkest van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes een bijzonder concert beleefd in de Gelderlandfabriek.
Bijzonder omdat tijdens dit concert Rosalie Althuis cumlaude voor haar D-examen op dwarsfluit slaagde met een prachtig solo in ‘Rhapsody for flute’.

vrijdag 24-03-2017

Rabobank West Betuwe stelt een deel van haar winst beschikbaar voor het fonds ‘Een aandeel in de Betuwe’. Met dit fonds vloeit een gedeelte van de winst van de bank terug naar de lokale gemeenschap. Verenigingen en stichtingen konden afgelopen periode hiervoor één project indienen.
KEC heeft ook, namens mede organisatoren Pieter Aafjes , Brede School Culemborg en Gemeente Culemborg het project: "Culemborgse Schoolorkesten" (http://www.culemborgseschoolorkesten.nl) ingediend.
Zorg jij er mede voor dat kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar, een jaar lang:
- 'gratis' kennis kunnen maken met het spelen op een muziekinstrument naar keuze
- 'gratis' samen leren spelen in een orkest!
Dat zou echt geweldig zijn!!

Als lid van Rabobank West Betuwe mag je meebeslissen hoe dit bedrag onder verenigingen en stichtingen wordt verdeeld door het uitbrengen van jouw stem op twee regionale projecten die je een warm hart toedraagt. Hoe meer stemmen een project ontvangt des te hoger de bijdrage voor dit project wordt.
Geef ons jouw stem van 1 tot en met 30 april 2017 op http://www.rabowestbetuweleden.nl. Zorg dat je voor 1 april 2017 lid bent van Rabobank West Betuwe en je krijgt per e-mail een persoonlijke uitnodiging om te stemmen. Jouw stem is geld waard!

http://culemborgsecourant.nl/lokaal/leerlingen-maken-samen-muziek-projec...

maandag 27-02-2017

Het Visscher Winterconcert begin februari kende twee succesvolle debuten. Niet van muzikanten, maar van instrumenten. De slagwerksectie heeft er namelijk twee prachtige gloednieuwe instrumenten bij.

Nieuw slagwerk

dinsdag 14-02-2017

Het derde Visscher Winterconcert van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes van 11 en 12 februari was een overweldigend succes. Gezien de grote vraag naar kaarten afgelopen jaren, werd dit jaar een extra matineeconcert gegeven op zondag. De zaal met ruim 600 plaatsen was bij beide concerten goed gevuld.

Het publiek werd tijdens de inloop op beide concerten verwelkomd door het Opstaporkest onder leiding van nieuwe dirigent Jonie Pijpers. Dit orkest met de jongste leden van de vereniging, zat opgesteld in de showroom. Presentator Jurriën van der Veer praatte de mooie stukken aan elkaar. Onder genot van een kopje koffie kon het publiek genieten van leuke aansprekende muziek.

zaterdag 28-01-2017

Voor het derde jaar op rij slaan de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en Visscher Autogroep de handen ineen om een bijzonder evenement te organiseren. Ook in 2017 wordt de succesformule van de afgelopen jaren voortgezet met het Visscher Winterconcert. Door de grote belangstelling vorig jaar ditmaal in tweevoud: Het eerste concert op zaterdagavond 11 februari en op zondagmiddag 12 februari een matineeconcert. Aan beide concerten zullen alle drie de orkesten van Pieter Aafjes deelnemen en Henk Visscher, de directeur van Visscher Autogroep, zal tijdens beide concerten gastheer zijn.

zaterdag 31-12-2016

De jonge en getalenteerde Arjan Gaasbeek is de nieuwe dirigent van het groot orkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes. Na een bijzondere samenwerking van ruim veertig jaar neemt Heinz Friesen afscheid en maakt plaats voor een nieuwe generatie. Arjan zal het orkest leiden op weg naar het concours van november 2017. Deze muziekwedstrijd is hét evenement in de harmoniewereld, waar ook Pieter Aafjes iedere paar jaar weer naartoe leeft.

vrijdag 16-12-2016

Anders dan andere jaren zou het traditionele kerstconcert van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes zijn: zonder Heinz Friesen, waar door Jurriën van der Veer nog even speciaal de aandacht op werd gevestigd, en zonder vrouwenkoor OtherWise. Dit jaar had Geert Schrijvers de leiding en waren verhalenverteller Eric Borrias en organist Jaap Jan Steensma van de partij: een nieuw concept, dat aansloeg bij het publiek.

zaterdag 12-11-2016

Verhalenverteller Eric Borrias
Het traditionele Kerstconcert van het Groot Orkest van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes vindt dit jaar plaats op 10 december in de Nederlands Hervormde Kerk. Het concert zal dit jaar anders zijn dan andere jaren. Zo zal dirigent Heinz Friesen niet op de bok staan. Na meer dan 41 jaar als dirigent van het Groot Orkest van Pieter Aafjes, heeft de 83 jarige maestro aangegeven te stoppen.

zondag 06-11-2016

Op 5 november tijdens de jaarlijkse feestavond was het zover: de prachtige nieuwe bar van het verenigingsgebouw werd geopend. Wat vroeger een ruimte met systeemplafonds en oude vloerbedekking was, is veranderd in een hippe bar, dat een strakke uitstraling combineert met mooie bouwdetails die de historie van het pand laten zien.
Alle Jubilarissen


Met de bar is weer een deel van de verbouwing van het verenigingsgebouw d’Oude School afgerond, na eerder al twee splinternieuwe leslokalen. Alle lof voor de vaste kern van de bouwploeg, die uit eigen leden bestaat. Zij steken veel vrije uren in de verbouwing.

zaterdag 05-11-2016

Zaterdag 5 november tijdens de jaarlijkse feestavond heeft voorzitter Rob van Tuil een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet.
Vier leden ontvingen de zilveren verenigingsspeld voor hun 12½-jarig lidmaatschap: Kim van den Heuvel (dwarsfluit), Marnix van den Berg (klarinet), Trudie Rasing (klarinet) en Marianne Stam (hoorn). De zilveren verenigingsspeld met oorkonde was voor Jolanda de Koff , al 25 jaar lid. Zij is soloklarinettist en concertmeester van het Groot Orkest.


Opening Bar

Pagina's